Piatto fatto con gli avanzi #01 - "Quiche colorata"
I rarely throw food away in the bin, I always try to make something with the leftovers.
This is what I had in the fridge:
Raramente butto via il cibo, cerco sempre di usare gli avanzi.
Questo e' cio' che avevo in frigo:
diced hand and bacon/cubetti di prosciutto e pancetta
1/2 courgette/ zucchina
1 eggs/ uova
pesto
And this is what I've done with it...
E questo è ciò che ne ho fatto...
1) sliced the courgette and lightly boiled it.
1) affettato la zucchina e leggermente bollita
2) sliced 1/2 blonde onion and lightly fried it with the courgette
2) affettato mezza cipolla bionda e soffritta con la zucchina
3) made a dough with 5 spoonful of flour+5gr of heast+5 spoonful of milk+saltand left it to raise for 2hrs
3) fatto un impasto di 5 cucchiai di farina+5gr di lievito+5cucchiai di latte+sale
e lasciato lievitare per 2 ore
4) laid the dough in a 8" tray (previously oiled) and slightly oiled the laid dough.
4) laid the dough in a 8" tray (previously oiled) and slightly oiled the laid dough.
4) steso l'impasto in una teglia da 20 cm (unta con olio) e leggermente unto la pasta appena stesa.
5) mixed the 2 egg with 3 spoonsful of flour + lighty fried courgette with onion, diced ham and bacon + 1 teanspoon of pesto + salt & pepper
5) mixed the 2 egg with 3 spoonsful of flour + lighty fried courgette with onion, diced ham and bacon + 1 teanspoon of pesto + salt & pepper
5) mischiato le due uova con 3 cucchiai di farina + il soffritto di zucchina, cipolla e cubetti di prosciutto e pancetta + 1 cucchiaino di pesto + sale & pepe
6) I poured the mixture into the tray
6) Ho versato il mix sopra descritto (step 5) nella teglia con l'impasto steso.
7) baked for 25 mins at 180-200 degrees.
7) baked for 25 mins at 180-200 degrees.
7) infornato per 25 mins a 180-200 gradi
Please note that it needs to cool down a little (10 mins) after having been taken out the oven, the cooked mixture needs to get pretty firm. It wont get thick and solid in the middle, it retains moisture and it will be soft :)
Da notare che necessita di almeno 10 minuti di "riposo" dopo la cottura. Il mix di uova ed altri ingredienti deve restare abbastanza compatto dopo la cottura. Non diventerà spesso e solido, ma sarà morbido e semi-umido :)
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